Acasă Vinării Vinării

Vinării

317
DISTRIBUIȚI
 Purcari . O bijuterie a vinificaţiei din zonă situată într-un loc  pitoresc, la doar 50 km de la ţărmul Mării Negre. Pe plantaţiile de aici sunt crescute soiurile ,, Merlot”, ,,Cabernet”,Sauvignon”,    ,, Rara Neagră” etc. din care este obţinută o băutură cu o aromă unică şi cu un buchet bogat. Aici se află legendarele beciuri, rămase aproape neschimbate încă din 1827. Vechile galerii  supterane păstrează colecţii de vinuri cu  exemplare ce datează  încă din anul 1948. În prezent, la Purcari funcţionează un hotel, săli de degustare, un complex de agrement, astfel că aveţi posibilitatea nu doar să vă familiarizaţi cu viticultura şi  cu procesul tehnologic de obţinere a vinurilor care se produc aici, dar şi să vă bucuraţi de un sejur pe cinste.

111111120150614050618121

 Et cetera a fost fondată în 2003 (dată în exploatare în 2009) şi se află în epicentrul a 50 de hectare de vii ale gospodăriei „Ampelos“ în satul Crocmaz, raionul Ştefan Vodă. În scopul de a promova cultura vinului vinăria primește oaspeți din întreaga lume. Vinificatorul este cel care însoțește vizitatorii în timpul excursiei și organizează degustarea vinurilor direct din butoaie. Gustările și masa sunt preparate în exclusivitate din produse ecologice locale. Sezonier familia organizează diferite evenimente care implică participarea persoanelor în procesul de producere a vinului: recoltare, presare, îmbuteliere.                                                                                                                                  etcetera-winery-moldova-2015-1-1024x683
Carahasani-Vin. Se află în satul Carahasani raionul, Ştefan Vodă. Vănăria a fost înfiinţată în anul 1962 în baza fabricii de vinuri Olăneşti. Pentru vizitatori, personalul vinăriei desfăşoară excursii în cadrul vinăriei. Turiştii au ocazia de a vizita beciurile de păstrare al vinurilor şi de a degusta produsele de aici.

41236402

Gospodăria viticolă  „Talmaza”. Se află în satul Talmaza raionul, Ştefan Vodă. Angajaţii gospodăriei ofera turiştilor informaţii privind procesul tehnologic de obţinere a vinului, organizează excursii în cadrul gospodărie cu vizitarea beciurilor de păstrare a vinului. Vizita se încheie în sală de degustaţie a celor mai remarcabile vinuri din zona de aici.