Acasă Noutăți Dezvoltarea abilităților tinerilor în domeniul păstrării și promovării patrimoniului etnografic, istoric,...

Dezvoltarea abilităților tinerilor în domeniul păstrării și promovării patrimoniului etnografic, istoric, cultural

233
DISTRIBUIȚI

    În luna decembrie  34 de elevi ai instituțiilor de învățămînt din raionul Ștefan Vodă au participat la un atelier de lucru organizat în cadru proiectului ,, Generații tinere active pentru trecut’’ care a avut ca scop să familiarizeze  copii cu tehnica jurnalismului, a documentării, organizării și pregătirii colecțiilor de muzeu. Ca traineri au fost invitați experții Leonid Ardeleanu, jurnalist, muzeograf la muzeul ,, Gloria militară – Memoria Poporului’’, și doamna Valentina Gornostali redactor al ziarului raional ,,Prier Info’’.

Fără titlu

   Instruirea a fost concepută să îmbine aspectele teoretice cu cele practice, să dezvolte şi consolideze abilităţi de abordare a subiectelor ce țin de istoria localităților obiceiurile , tradițiile acestora. Exercițiile practice au ținut să învețe elevii cum corect să ea un interviu, să scrie un articol și să efectueze o imagine reprezentativă. După instruiri în cadrul atelierului de lucru tinerii vor acumula informații, piese istorice, folclor din localitățile raionului și vor organiza expoziții tematice locale    ( pictură, heraldică, icoane, mărci poștale, insigne, felicitări etc.).  Informația acumulată  va fi prelucrată ,  oformată în format electronic, carte cu CD și materiale educative sub genericul Ghidul muzeului, acestea vor fi publicate și donate gratuit muzeelor raionale, pentru a fi folosite în calitate de material educativ la orele școlare. Evenimentul în cauză a avut menire și să dezvolte copiilor dragostea față de istorie, etnografie, cultură făcând-ui promotori a acestor domenii.