Acasă Noutăți A apărut primul ghid turistic al raionului Ștefan Vodă

A apărut primul ghid turistic al raionului Ștefan Vodă

430
DISTRIBUIȚI

 

Ștefan Vodă nu înseamnă doar Purcari, ci și multe alte localități, care de altfel sunt printre cele mai vechi din țară. Asta a demonstrat-o domnul Viorel Miron autor al primului ghid turistic al raionului Ștefan Vodă.

Astfel la finele lunii mai în cadrul Galei Parteneriatului local organizată de către AO Mișcarea Ecologistă Ștefan Vodă, în parteneriat cu Consiliul Raional Ștefan Vodă, AO Biotica, AO Ecocontact, Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova a fost prezentată publicului larg lucrarea propriu zisă, care vine să aducă în prim plan potențialul turistic al minunatului raion Ștefan Vodă.

Dna Valentina Uța, șefa DCTST (Direcției Cultură Tineret Sport și Turism), a apreciat foarte înalt acest ghid și munca dlui Miron care a depus mult suflet în această lucrare menirea căreia este impulsionarea dezvoltării turismului, intern și extern, în raion.

Ghidul conține pașaportul raionului, o descriere amplă a regiunii, informații utile pentru călători, prezentarea și descrierea obiectivelor turistice. Publicaţia a împărţit raionul în trei microzone (Microzona 1 “Nistru de Jos”, Microzona 2 ”Centru”, Microzona 3 ”Vest”) şi prezintă ariile naturale protejate de interes local, naţional şi internaţional din raionul Ștefan Vodă, monumentele naturii, patrimoniul istoric şi cultural, muzeele, fotografii, informaţii despre meşterii populari, datele de contact ale unităţilor de cazare.

Lucrarea este elaborată în cadrul proiectului „Integrarea priorităţilor de conservare a biodiversităţii în politicile de planificare teritorială şi practicile de utilizare a terenurilor din Moldova”, implementat de PNUD Moldova. Fiind realizată cu scopul familiarizării publicului larg cu atracțiile naturale și cele cultural-istorice din raion, una dintre cele mai pitorești destinații nistrene din Moldova.

Descarcă ghidul Română (15.5 MB)