Acasă Noutăți Sărbătoare cu gust și aromă de piersic

Sărbătoare cu gust și aromă de piersic

155
DISTRIBUIȚI

Luna iulie aduce cu sine cele mai suculente, cele mai dulci și mai aromate fructe. Din rândul acestor daruri, care ni le oferă natura, fac parte și fructele de piersic, mirosul și gustul cărora i-a ademenit pe mulți la expoziția-târg cu impact cultural-turistic „Hai la piersici!”, care s-a desfășurat în data de 15 iulie, în frumoasa localitate de pe malul Nistrului, Tudora, din raionul Ștefan Vodă. Evenimentul a adunat peste 30 de producători de piersici care și-au etalat roadele din acest an dar și numeroși meșteri populari, ce au adus spre vânzare diverse obiecte hand made.

Nivelul de organizare a expoziției-târg, amenajarea originală a terenului, cadouri pregătite pentru toți vizitatori (eșarfă de culoarea piersicului și o sticlă de compot din piersici), mascota-piersic, distracțiile pentru copii și maturi, repertoriu artistic de excepție cu invitată specială, cântăreața de muzică populară Maria Iliuț, și multe alte momente frumoase apreciate de lumea prezentă vorbesc elocvent despre dorința celor de la Tudora de a reda sărbătorii un suflu nou, o continuitate mai strălucită și promițătoare. Președintele raionului a menționat că Consiliul raional va susține aspirațiile organizatorilor deoarece festivalul deja depășește hotarele localității și merită să aibă un statut mai înalt.

Expoziția-târg cu impact cultural-turistic „Hai la piersici!” este desfășurată deja al treilea an consecutiv de către Asociaţia Obşteștească ”Tudora-Meleag Natal” și primăria s. Tudora în parteneriat cu Consiliul raional Ștefan Vodă, direcția cultură, tineret, sport și turism, direcția economie și atragerea investițiilor.